Gaivus, vasariškas Mojito kokteilis atkeliavo pas mus iš Kubos. Mojito (Mochito) pagrindą sudaro baltasis romas, žalioji citrina ir šviežios mėtos lapeliai. Tačiau vasarą Mojito galime paskaninti vaisiais ar uogomis. Taigi, Jūsų dėmesiui braškinio Mojito receptas.
Kokteiliui reikės:
Smulkinto ledo.
Ruošiame. Braškinis Mojito
Braškes nuplauname, nuskabome kotelius, supjaustome puselėmis ar griežinėliais, dedame ant folija išklotos lėkštės ir valandai dedame į šaldiklį.
Cukrų ir 5 mėtų lapelius dedame į stiklinę. Mėtas švelniai pamaigome grūstuvėliu, kol pajuntame šviežių mėtų aromatą. Į stiklinę dedame nemažai smulkinto ledo, atšaldytas braškes, pilame citrinos sultis, romą ir šlakelį sodos vandens, įmetame likusius mėtų lapelius. Stiklinę papuošiame žalios citrinos griežinėliu.
Mojito kokteilis lėtai siurbčiojamas šiaudeliu, kartkartėmis truputėlį pamaišant (nestipriai, nes pagrindiniams ingredientams susimaišius su nuo ledukų tirpstančiu vandeniu, Mojito praras savo tikrąjį skonį).
Daugiau alkoholinių kokteilių rasite čia.