Glintveinas dar kitaip karštas arba "liepsnojantis" vynas, puikiai sušildantis ilgais žiemos vakarais. Tai nacionalinis vokiečių ir austrų pasididžiavimas, gėrimas, turintis gilias gėrimo tradicijas, geriamas gerų draugų kompanijoje.
Glintveinui gaminti labiausiai tinka raudoni, nestiprūs, sausi arba pusiau sausi vynai. Pagrindinė taisyklė ruošiant glintveiną - vyno jokiu būdu negalima užvirinti. Ideali temperatūra 70 laipsnių. Tokios temperatūros vynas puode pradeda garuoti. Užvirinus glintveinas praranda savo skonį ir aromatą.
Ruošiant glintveiną galima improvizuoti naudojant įvairius prieskonių derinius, tačiau prieskoniai turi būti nemalti. Taip pat galima reguliuoti saldumą, dedant daugiau ar mažiau cukraus. Vietoje cukraus galima dėti medų. Gėrimą galima pagardinti apelsinu, citrina, kitais vaisiais ar uogomis.
Glintveinas nekaitinamas papildomai, nes praranda skonio savybes. Jeigu gėrimą vartosite vėliau, geriau supilkite jį į termosą.
Galimi prieskoniai: gvazdikėliai, cinamono lazdelė, muskato riešutas, imbieras, anyžiai.
Glintveino receptas
Reikės:
Apelsinas
Ruošimo eiga:
1. Į puodą pilkite vandenį, dėkite cukrų, cinamono lazdelę ir maišant pakaitinkite 5 minutes.
2. Apelsiną perpjaukite pusiau, sultis išspauskite į kaitinamą puodą
3. Gvazdikėlius susmaigstykite į apelsino žievelę ir ją taip pat įmeskite į puodą
4. Puodo turinį kaitinkite apie 25-30 minučių, pamaišant, kol skystis taps klampus. Tada supilkite vyną ir uždengtą puodą dar pakaitinkite ant silpnos ugnies, bet neužvirkite!
5. Paruoštą glintveiną nukoškite per sietelį ir supilstykite į karštame vandenyje pašildytas taures ar bokalėlius.