Žemaičių blynams reikės
Įdarui:
Druska, malti juodieji pipirai.
Gaminame. Žemaičių blynai su vištiena
1. Bulves nuplauname, išverdame su lupenomis, nulupame ir sumalame.
2. Į sumaltas bulves įmušame kiaušinius, beriame miltus, krakmolą, druską ir tešlą gerai išminkome.
3. Vištieną išverdame ir sumalame, pagardiname druska ir pipirais.
4. Svogūną smulkiai supjaustome, pakepiname svieste ir sumaišome su malta vištiena.
5. Formuojame žemaičių blynus. Į keptuvę pilame augalinį aliejų, įkaitiname, dedame žemaičių blynus ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus.
Padažas:
Gilioje keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame grietinės, pagal skonį druskos. Jeigu padažas gavosi per tirštas, pilame šlakelį vištienos sultinio arba vandens. Įmetame saujelę kapotų žalumynų. Skanaus!
Kitus žemaičių blynų receptus rasite čia: žemaičių blynai.