Bulvių kroketai

Bulvių kroketai

3.9636363636364 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (55 balsai (-ų))

Bulvių kroketai - gruzdinti bulvių kamuoliukai. Bulvių kroketai gali būti patiekiami kaip garnyras prie mėsos patiekalų, arba kaip pagrindinis patiekalas su įvairiais padažais.

Reikės:

800 g virtų krakmolingų bulvių
2 valgomieji šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio (labai tinka Džiugas)
1 kiaušinis
~ 2 valgomieji šaukštai miltų (jeigu bulvės vandeningos, geriau vietoje miltų dėkite krakmolą)
Druskos, pipirų
Aliejaus

Gaminimo eiga:

1. Išverdame bulves, palaukiame kol atvės (labai tinka ir vakarykščios), sumalame mėsmale.

2. Į dubenį dedame bulves, sūrį, įmušame kiaušinį, dedame miltus, pagardiname druska, pipirais. Viską gerai sumaišome.

3. Drėgnomis rankomis formuojame kamuoliukus ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. 

Iškepti bulvių kroketai dedami ant servetėlės, kad susigertų aliejus. Skanaus!

PatarimuPasaulis.lt