Žiedinių kopūstų užkepėlės receptas.
Ingredientai:
800 g žiedinių kopūstų;
500 g 12 proc. riebumo grietinėlės;
150g fermentinio sūrio;
1 valgomojo šaukšto sviesto;
1 valgomojo šaukšto miltų;
Druska, pipirai.
Gaminame. Žiedinių kopūstų užkepėlė
1. Žiediniai kopūstai išskaidomi žiedynais, dedami į verdantį vandenį ir pavirinami apie 10 minučių.
2. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, pakepinami miltai, supilama grietinėlė ir kaitinama kol padažas pradės tirštėti.
3. Išvirę žiediniai kopūstai pilami į kiaurasamtį, palaukiama kol nusibėgs, sudedami į kepimo indą, arba kelis indelius, paskaninami druska, pipirais, užpilami padažu ir apibarstomi tarkuotu sūriu.
4. Žiediniai kopūstai kepami 180 laipsnių karštumo orkaitėje 25-30 minučių. Skanaus!