Švediškai keptos bulvės

Keptos bulvės

Šitaip keptos bulvės dar vadinamos hasselback potatoes. Patiekalas pavadintas Švedijos sostinėje Stokholme įsikūrusio restorano „Hasselbacken“, kuriame jis buvo sukurtas, vardu.  

Ingredientai:

4 vidutinio dydžio šviežios bulvės;
3 šaukštai tirpinto sviesto;
6 šaukštai alyvuogių aliejaus;
2 skiltelės česnako;

Pagal skonį druskos ir pipirų.

Gaminame. Švediškai keptos bulvės

1. Šviežias bulves švariai nuplauname ir nusausiname.

2. Aštriu peiliu, maždaug kas 3 mm, darome lygias įpjovas.

3. Iki 200 laipsnių įkaitiname orkaitę. Bulves ištepame alyvuogių aliejumi, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauname į orkaitę 15 minučių.

4. Į mažą keptuvę dedame sviestą, likusį alyvuogių aliejų, sutrintą arba labai smulkiai pjaustytą česnaką, druską, pipirus ir pakaitiname, kol sviestas ištirps ir pradės kepti. Gautą padažą padaliname į dvi dalis.

5. Praėjus 15 min. skardą su bulvėmis traukiame iš orkaitės ir šepetėliu ištepame bulves sviesto, aliejaus ir česnako mišiniu. Vėl dedame į orkaitę 20 minučių.

6. Praėjus laikui dar kartą ištepame bulves sviesto, aliejaus ir česnako mišiniu ir kepame dar 20 minučių, kol gražiai apskrus.

Švediškai keptos bulvės gali būti patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, arba vienos, su įvairiomis salotomis, žalumynais. Į pjaustytos bulvės tarpelius galima įdėti kepintos šoninės griežinėlių.

Skanaus!

Rekomenduojami video

Paieška