Bulvių kroketai su sūriu

Bulvių rutuliukai - Kroketai

Bulvių kroketai - gruzdinti bulvių kamuoliukai. Bulvių kroketai gali būti patiekiami kaip garnyras prie mėsos patiekalų, arba kaip pagrindinis patiekalas su įvairiais padažais.

Ingredientai:

1 kg bulvių;
2 kiaušiniai;
30 g sviesto;
30-40 g tarkuoto fermentinio sūrio (tinka Džiugas);
2 šaukštai miltų;
1 šaukštas krakmolo;
Druskos, baltųjų pipirų, maltų muskatų;
Maltų džiūvėsėlių;

Augalinio aliejaus.

Gaminame. Bulvių rutuliukai – Kroketai

1. Bulves nuskutame, nuplauname, išverdame pasūdytame vandenyje ir nusunkiame.

2. Į dar karštas bulves dedame sviestą, beriame tarkuotą sūrį ir viską sutriname grūstuvu, arba sumalame mėsmale.

3. Į bulvių masę dedame vieno kiaušinio trynį, miltus, krakmolą. Paskaniname druska, pipirais ir maltu muskatu. Išminkome.

4. Kiaušinį ir likusį baltymą išplakame.

5. Drėgnomis rankomis formuojame bulvių rutuliukus, apvoliojame juos miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.

6. Kepame gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Iškepti bulvių rutuliukai - kroketai dedami ant servetėlės, kad susigertų aliejus. Skanaus!

Rekomenduojami video

Paieška