Šparaginės pupelės – maistingas ir naudingas maisto produktas. Paprasčiausias būdas skaniai jas paruošti - pavirinti ir suminkštėjusias apkepinti svieste.
Taigi, paprasčiausias keptų šparaginių pupelių receptas.
Ingredientai:
Šlakelis augalinio aliejaus.
Gaminame. Keptos šparaginės pupelės
Šparaginės pupelės nuplaunamos ir nupjaustomi jų galiukai. Paruoštos šparaginės pupelės dedamos į verdantį, pasūdytą vandenį ir virinamos apie 8-10 minučių, arba kol suminkštės. Apvirtos pupelės nusunkiamos ir nusausinamos. Į įkaitintą keptuvę pilamas augalinis aliejus, dedamas gabalėlis sviesto ir apvirtos šparaginės pupelės. Pupelės kepinamos 7-8 minutes, vis pamaišant. Prieš baigiant kepti pagardinamos druska ir mėgstamais prieskoniais.
Taip paruoštos šparaginės pupelės patiekiamos vienos, arba kaip garnyras prie kitų patiekalų. Skanaus!