Šis keptos cukinijos receptas tiems, kas mėgsta česnaką. Nors jeigu nemėgstate, galite tiesiog jo nedėti į padažą. Nurodyti ingredientų kiekiai apytiksliai (nelygu, kokio dydžio cukinijos).
Ingredientai:
0,5-1 skiltelės česnako.
Gaminame. Kepta cukinija su česnakiniu padažu
1. Cukinija supjaustoma 0,5 cm storio griežinėliais, skersai arba išilgai. Išilgai cukinija pjaustoma tik tuo atveju, jeigu per visą ilgį telpa keptuvėje ir netingite dirbtis :), nes tai šiek tiek sudėtingiau.
2. Kiaušinis išplakamas su druska.
3. Cukinijos griežinėliai mirkomi kiaušinio plakinyje, apvoliojami miltuose ir kepami keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepti dedami ant servetėlės, kad susigertų riebalai.
4. Česnakas išspaudžiamas specialia spaustuve ir sumaišomas su majonezo padažu, arba majonezu.
5. Kepti cukinijos griežinėliai išdėliojami lėkštėje ir aptepami česnakiniu padažu. Jeigu norite, kad būtų gražiau, su česnaku užmaišytą padažą sudėkite į plastmasinį Daumantų majonezino padažo butelį ir dailiomis juostelėmis užspauskite ant cukinijos griežinėlių.
Kepti cukinijų griežinėliai į stalą tiekiami iš karto, dar šilti. Skanaus!