- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 5499

Ingredientai:
Sviestas - gabalėlis.
Gaminame. Voveraičių apkepas su bulvėmis
Bulves su lupenomis gerai nuplauname, išverdame pasūdytame vandenyje, atvėsiname, nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais. Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
Iš kiaušinių ir grietinėlės gaminame padažą. Kiaušinius mušame į dubenį, suplakame, paskaniname druska, pipirais, pilame grietinėlę ir išmaišome
Voveraites nuvalome, nuplauname, didesnes pasmulkiname, dedame į įkaitintą keptuvę, kaitiname kol išsiskirs ir išgaruos visos sultys (apie 10-15 minučių). Tada ant voveraičių dedame sviesto, beriame smulkintą svogūną ir kepiname, kol svogūnas pagels ir suminkštės. Apibarstome druska, pipirais, dedame išspaustą česnaką, išmaišome ir dar pakepiname kelias minutes.
Į kepimo indą dedame sluoksnį paruoštų voveraičių, dedame sluoksnį sūrio (naudojame puse tarkuoto sūrio), dedame sluoksnį griežinėliais pjaustytų virtų bulvių. Viską apipilame pasigamintu padažu, užbarstome druskos. Ant viršaus dedame likusį sūrį. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Skanaus!