Hasselback bulvytės su sūriu

Hasselback bulvytės su sūriu

Hasselback potatoes – tai švediškai keptos bulvės. Patiekalas pavadintas Švedijos sostinėje Stokholme įsikūrusio restorano „Hasselbacken“, kuriame jis buvo sukurtas, vardu.  

Ingredientai:

Bulvės (vidutinio dydžio) – 4 vnt.;
Tirpintas sviestas - 3 valgomieji šaukštai;
Alyvuogių aliejus – 6 valgomieji šaukštai;
Česnakas - 2 skiltelės;
Fermentinis sūris;

Druska, malti juodieji pipirai.

Gaminame. Hasselback bulvytės su sūriu

1. Šviežias bulves švariai nuplauname ir nusausiname.

2. Aštriu peiliu, maždaug kas 3 mm, darome lygias įpjovas.

3. Iki 200 laipsnių įkaitiname orkaitę. Bulves ištepame alyvuogių aliejumi, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauname į orkaitę 15 minučių.

4. Į mažą keptuvę dedame sviestą, likusį alyvuogių aliejų, sutrintą česnaką, druską, pipirus ir pakaitiname, kol sviestas ištirps ir pradės kepti. Gautą padažą padaliname į dvi dalis.

5. Praėjus 15 min. skardą su bulvėmis traukiame iš orkaitės ir šepetėliu ištepame bulves sviesto, aliejaus ir česnako mišiniu. Vėl dedame į orkaitę 20 minučių.

6. Praėjus laikui dar kartą ištepame bulves sviesto, aliejaus ir česnako mišiniu ir kepame dar 15 minučių.

7. Skardą su bulvėmis vėl ištraukiame, į bulvių tarpelius dedame plonai pjaustytus sūrio griežinėlius, arba tarkuotą sūrį ir šauname į orkaite, kol sūris pasilydys, o bulvytės apskrus. Skanaus!

Rekomenduojami video

Paieška