Ingredientai:
Bulvės - 0,5 kg ;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Svogūnas - 1 vnt.;
Miltai - 1 valgomasis šaukštas;
Druska, malti juodieji pipirai;
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Bulviniai blynai
Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame smulkia tarka. Nupilame susidariusį skystį (jeigu bulvės šviežios). Į bulvių tarkius įmušame kiaušinį, įtarkuojame svogūną, beriame miltus, druską, pipirus ir viską gerai išmaišome. Norint, kad tarkiai greitai nepajuoduotų, galima įspausti truputį citrinos sulčių.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje formuojame blynus ir kepame iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.
Bulviniai blynai patiekiami su grietine, arba pieno - varškės padažu.
Pieno - varškės padažas
200 g varškės (skystesnės, pakeliuose) dėkite į dubenėlį, ištrinkite šakute ir atskieskite šlakeliu pieno. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
Daugiau bulvinių blynų receptų rasite čia: bulviniai blynai. Skanaus!