Ingredientai:
Bulvės - 500 g;
Kiaušiniai - 2 vnt.;
Miltai - 1-2 valgomieji šaukštai;
Česnakas - 1-2 skiltelės
Druska, malti juodieji pipirai, kmynai;
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Studentiškas kugelis
Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame burokine tarka. Jeigu atsirado skystimo - nusunkiame, įmušame kiaušinius, dedame išspaustas česnako skilteles, beriame miltus, druską, pipirus, žiupsnelį kmynų. Viską gerai išmaišome. Į keptuvę pilame aliejaus, kai jis užkais, per visą keptuvę dedame bulvių masę, tolygiai paskirstome ir uždengus dangčiu kepame ant mažos ugnies. Kai viena kugelio pusė apkeps, mentelių pagalba apverčiame ir apkepame kitą kugelio pusę.
Kugelis tiekiamas su grietine. Skanaus!
Kitus kugelio receptus rasite čia: kugelis (bulvių plokštainis).