Ingredientai:
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Sveikuoliški moliūgų blynai
Moliūgą sutarkuojame smulkia tarka arba trintuvu, dedame į puodą, užpilame šlakeliu vandens, pienu ir kaitiname uždengus dangtį ant mažos ugnies apie 10 minučių. Kiaušinio trynį atskiriame nuo baltymo ir sumaišome su cukrumi. Į kiaušinio baltymą beriame žiupsnelį druskos ir suplakame iki standžių putų. Moliūgo masę atvėsiname, šiek tiek pertriname trintuvu, per sietelį sijojame miltus (150 g), išmaišome. Dedame kiaušinio trynį, išmaišome. Dedame kiaušinio baltymą, išmaišome. Jeigu tešla per skysta, beriame dar miltų.
Iš gautos tešlos keptuvėje įkaitintame aliejuje formuojame blynus ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Moliūgų blynai patiekiami su grietine, arba apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Daugiau blynų receptų rasite čia: blynai, lietiniai blynai, amerikietiški blynai, moliūgų blynai.