Ingredientai:
Žiedinis kopūstas (didesnis) - 1 vnt.;
Kiaušiniai - 2 vnt.;
Citrina - 0,3 vnt.;
Grietinė - 250 g;
Fermentinis sūris - 150 g;
Druska, malti juodieji pipirai, muskato riešutas;
Sviestas - gabalėlis;
Smulkinti krapai papuošimui.
Gaminame. Žiedinių kopūstų apkepas
Žiedinį kopūstą nuplauname ir suskirstome nedideliais žiedynėliais. Užviriname puodą su vandeniu, beriame druskos, dedame trečdalį citrinos (su odele) ir sudedame žiedinio kopūsto žiedinėlius. Verdame 3-4 minutes, nusunkiame.
Sūrį sutarkuojame smulkia tarka.
Į dubenėlį dedame grietinę, įmušame kiaušinius, pagal skonį beriame druskos, pipirų, žiupsnelį muskato riešuto, išmaišome. Dedame puse sutarkuoto sūrio ir vėl išmaišome.
Kepimo indą ištepame sviestu, jame išdėliojame kopūsto žiedinėlius, tolygiai užpilame pasigamintu grietinės padažu ir apibarstome tarkuotu sūriu. Kepimo indą šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-25 minutes.
Žiedinių kopūstų apkepą puošiame smulkintais krapais. Skanaus!