- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 22998

Moliūgų blynų receptas.
Ingredientai:
Augalinis aliejus blynų kepimui.
Gaminame. Moliūgų blynai
Nuvalytą moliūgą pjaustome nedideliais kubeliais, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šauname į įkaitintą orkaitę ir pakepiname kol suminkštės. Iškepusį moliūgą susmulkiname trintuvu iki košelės.
Į dubenį įmušame kiaušinius, pilame cukrų, žiupsnelį druskos, išplakame. Pilame pieną, tirpintą sviestą ir moliūgo košelę, vėl išplakame. Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir per sietelį persijojame į dubenį su blynų tešla, išplakame plaktuvu.
Na ir kepame didokus blynus.. Tam reikės į keptuvę įpilti truputį aliejaus, juo sutepti visą keptuvės dugną (tai galima padaryti sulankstyta popierine servetėle) ir pilti samtelį blynų tešlos. Kepti iš abiejų pusių. Iškeptus moliūgų blynus dedame vieną ant kito.
Taip pagaminti moliūgų blynai tiekiami iš karto, dar šilti. Ant viršaus galima uždėti gabalėlį sviesto ir aplieti medumi. Skanaus!