- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 88450

Recepte nurodyti prieskoniai ir prieskoninės žolelės, tačiau šitaip kepant bulves galite naudoti bet kokius savo mėgstamus prieskonius arba paprasčiausiai vien druską.
Ingredientai:
Bulvės - 1 kg;
Malti juodieji pipirai - 1/2 arbatinio šaukštelio;
Paprikos milteliai - 1/2 arbatinio šaukštelio;
Prieskonės žolelės: bazilikas, čiobrelis, krapai, raudonėlis; petražolės ar kt. - visų po 1/2 arbatinio šaukštelio;
Druska - pagal skonį;
Alyvuogių aliejus (galima naudoti ir saulėgražų ar rapsų aliejų) - 70-80 ml;
Gaminame. Orkaitėje keptos bulvės
Bulves gerai nuplauname ir supjaustome skiltelėmis. Visus sumaišytus prieskonius ir prieskonines žoleles beriame ant bulvių, paskaniname druska ir išmaišome, pilame alyvyvuogių aliejų, išmaišome.
Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių. Skardą išklojame kepimo popieriumi, išdėliojame bulvių skilteles ir šauname į orkaitę 40 minučių.
Orkaitėje keptas bulves galima tiekti kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų. Skanaus!