- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 35634

Ingredientai:
Marinatui:
Druska, malti juodieji pipirai, džiovinti čiobreliai, raudonėlis.
Gaminame. Keptos daržovės
Daržoves nuplauname, nusausiname, svogūnus nulupame. Baklažaną ir cukiniją pjaustome maždaug 1 centimetro storio griežinėliais. Saldžiuosius pipirus pjaustome didesniais gabalėliais, svogūnus storais žiedais (maždaug 1-1,3 cm) arba ketvirčiais.
Marinatui į dubenėlį pilame alyvuogių aliejų, balzamiko actą ir Vusterio padažą. Dedame išspaustas česnako skilteles, beriame druską bei prieskonius ir sumaišome
Visas daržoves, išskyrus svogūnų žiedus, dedame į dubenį ir užpilame marinatu, gerai išmaišome, tada dedame svogūno žiedus ir dar kartą išmaišome, tik dabar jau atsargiai, kad neišsiardytų svogūno žiedeliai. Paliekame pastovėti 15-20 minučių.
Daržoves galima kepti grilyje arba grilio keptuvėje iš abiejų pusių, kol suminkštės. Jeigu grilio keptuvės neturite, tiks ir paprasta, tik su storu dugnu. Aliejaus į keptuvę pilti nereikia.
Taip keptos daržovės dažniausiai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ir žuvies patiekalų. Galima apibarstyti keptas daržoves kapotais žalumynais (krapais, petražolėmis). Skanaus!