
- Hits: 18412
Daržovių troškinys su pievagrybiais
Ingredientai
Svogūnas - 1 vnt.;
Česnakas - 2-3 skiltelės;
Imbieras - 1 cm x 2cm gabalėlis;
Pievagrybiai - 300 g;
Cukinija (nedidelė) - 1 vnt.;
Baklažanas - 1 vnt.;
Paprika - 1 vnt.;
Pomidoras - 1-2 vnt.;
Citrinos sultys - 2-3 valgomieji šaukštai.
Jautienos arba vištienos sultinio kubelis;
Prieskoniai: malti juodieji pipirai, bazilikas, rozmarinas, raudonėlis.
Augalinis aliejus.
Gaminame. Daržovių troškinys su pievagrybiais
Nuluptus svogūną, česnaką ir imbierą susmulkiname. Pievagrybius pjaustome griežinėliais. Nedidelę cukiniją pjauname išilgai pusiau ir gautas puseles supjaustome maždaug 1 centimetro griežinėliais. Baklažaną pjaustome 1 centimetro griežinėliais ir kiekvieną griežinėlį dar supjaustome į keturias dalis. Pomidorus pjaustome didesniais gabalėliais, papriką - juostelėmis.
Į didelę keptuvę pilame 3 šaukštus aliejaus, beriame smulkintus svogūną, česnaką bei imbierą ir kepiname kelias minutes pamaišant, kol svogūnas suminkštės. Į keptuvę dedame pievagrybius, pamaišome, keptuvę uždengiame dančiu ir troškiname apie 10 minučių, vis pamaišant. Toliau dedame pjaustytą cikiniją, baklažaną, papriką, pomidorus ir troškiname dar apie 10-15 minučių. Likus maždaug 5 minutėms iki troškinimo pabaigos beriame susmulkintą sultinio kubelį, pipirus, prieskonisnes žolelas ir pilame citrinos sultis. Keptuvės turinį išmaišome ir troškiname dar 5 minutes, arba kol daržovės suminkštės.
Troškintos daržovės tinka kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Skanaus!