- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 23230

Ingredientai
Augalinis aliejus.
Gaminame. Daržovių troškinys su pievagrybiais
Nuluptus svogūną, česnaką ir imbierą susmulkiname. Pievagrybius pjaustome griežinėliais. Nedidelę cukiniją pjauname išilgai pusiau ir gautas puseles supjaustome maždaug 1 centimetro griežinėliais. Baklažaną pjaustome 1 centimetro griežinėliais ir kiekvieną griežinėlį dar supjaustome į keturias dalis. Pomidorus pjaustome didesniais gabalėliais, papriką - juostelėmis.
Į didelę keptuvę pilame 3 šaukštus aliejaus, beriame smulkintus svogūną, česnaką bei imbierą ir kepiname kelias minutes pamaišant, kol svogūnas suminkštės. Į keptuvę dedame pievagrybius, pamaišome, keptuvę uždengiame dančiu ir troškiname apie 10 minučių, vis pamaišant. Toliau dedame pjaustytą cikiniją, baklažaną, papriką, pomidorus ir troškiname dar apie 10-15 minučių. Likus maždaug 5 minutėms iki troškinimo pabaigos beriame susmulkintą sultinio kubelį, pipirus, prieskonisnes žolelas ir pilame citrinos sultis. Keptuvės turinį išmaišome ir troškiname dar 5 minutes, arba kol daržovės suminkštės.
Troškintos daržovės tinka kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Skanaus!