Greitkugelis arba studentiškas kugelis

Greitkugelis arba studentiškas kugelis

3.875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (4 balsai (-ų))

Ingredientai:

Bulvės - 500 g;
Rūkyta kiaulienos šoninė arba spirgučiai - ~100 g;
Kiaušiniai - 2 vnt.;
Miltai - 1-2 valgomieji šaukštai;
Česnakas - 1-2 skiltelės arba česnako milteliai;
Druska, malti juodieji pipirai, kmynai;
Augalinis aliejus kepimui.

Gaminame. Greitkugelis

Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame burokine tarka. Jeigu atsirado skystimo - nusunkiame, įmušame kiaušinius, dedame juostelėmis pjaustytą kiaulienos šoninę arba spirgučius, išspaustas česnako skilteles, beriame miltus, druską, pipirus, žiupsnelį kmynų. Viską gerai išmaišome. Į keptuvę pilame aliejaus, kai jis užkais, per visą keptuvę dedame bulvių masę, tolygiai paskirstome ir uždengus dangčiu kepame ant mažos ugnies. Kai viena kugelio pusė apkeps, mentelių pagalba apverčiame ir apkepame kitą kugelio pusę.

Greitkugelis tiekiamas su grietine. Skanaus!

Kitus kugelio receptus rasite čia: kugelis (bulvių plokštainis).