
- Peržiūros: 4973
Daržovių troškinys
Ingredientai:
Baklažanas - 1 vnt.;
Cukinijos - 2 vnt.;
Pomidorai - 3 vnt.;
Morka - 1 vnt.;
Paprika (skirtingų spalvų) - 2 vnt.;
Svogūnas - 2 vnt. arba vienas didelis;
Česnakas - 3 skiltelės;
Imbieras - nedidelis 2 cmx 2 cm gabaliukas;
Citrinos sultys - 1-2 valgomieji šaukštai;
Vištienos arba daržovių sultinys kubeliais, pipirai, kardamonas, prieskoninės žolelės;
Švieži žalumynai (krapai arba petražolės);
Avokado arba bet koks augalinis aliejus.
Gaminame. Daržovių troškinys
Nuluptus svogūną, česnaką ir imbierą susmulkiname. Cukinijas, baklažaną ir pomidorus pjaustome didesniais kubeliais, paprikas ir morką šiek tiek smulkiau.
Į didelę keptuvę pilame 3 šaukštus aliejaus, beriame smulkintus svogūną, česnaką bei imbierą ir kepiname kelias minutes pamaišant, kol svogūnas suminkštės. Į keptuvę dedame visas likusias daržoves ir troškiname uždengus dangtį apie 10-15 minučių. Likus maždaug 5 minutėms iki troškinimo pabaigos beriame susmulkintą sultinio kubelį, pipirus, prieskonisnes žolelas, kelias kardamono sėklytes ir pilame citrinos sultis. Keptuvės turinį išmaišome ir troškiname dar 5 minutes, arba kol daržovės suminkštės. Baigus troškinti barstoke kapotų žalumynų - krapų arba petražolių.
Troškintos daržovės tinka kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Skanaus!