- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 9540

Ingredientai:
Bulvės - 0,5 kg ;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Svogūnas - 1 vnt.;
Miltai - 1 valgomasis šaukštas;
Druska, malti juodieji pipirai;
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Bulviniai blynai
Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame smulkia tarka. Nupilame susidariusį skystį (jeigu bulvės šviežios). Į bulvių tarkius įmušame kiaušinį, įtarkuojame svogūną, beriame miltus, druską, pipirus ir viską gerai išmaišome. Norint, kad tarkiai greitai nepajuoduotų, galima įspausti truputį citrinos sulčių.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje formuojame blynus ir kepame iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.
Grybū padažas
Pievagrybiai;
Kiaulienos kumpis arba spirgučiai;
Svogūnas;
Švieži krapai;
Sviestas.
Visus ingredientus pjaustome smulkiai. Keptuvėje ištirpiname sviestą, beriame svogūną, pakepiname kol suminkštės, dedame pievagrybius ir kepiname maišant kelias minutes. Dedame kumpį arba spirgučius ir dar trumpai pakepiname. Pagal skonį pagardiname druska, pipirais, smulkintais krapais ir išmaišome. Skanaus!