Šie gardūs ir viliojančiai atrodantys bulviniai blyneliai su varškės kremu ir rūkyta lašiša turėtų patikti net vaikams..
Bulviniams blynams reikės:
200 g rūkytos lašišos
Gaminame. Bulviniai blyneliai su lašiša
Varškės kremas:
Varškę, grietinę ir krapus sudedame į dubenėlį ir gerai išmaišome. Paskaniname druska ir pipirais.
Bulviniai blynai:
1. Nuskustas ir nuplautas bulves sutarkuojame stambia tarka, sudedame į kiaurasamtį ir perliejame šaltu vandeniu. Leidžiame vandeniui nusivarvėti, nusausiname popierine servetėle. Tarkuotos bulvės turi būti kuo sausesnės.
2. Į dubenį dedame tarkuotas bulves, kiaušinį, kapotą svogūną ir miltus. Viską gerai išmaišome, pagardiname druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitintame aliejuje formuojame nedidelius blynelius, apkepiname juos iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus ir išėmus dedame ant servetėlės, kad susigertu aliejaus perteklius.
3. Ant blynelių dedame šaukštelį varškės kremo ir gabalėlį lašišos. Papuošiame žalumynais.
Bulviniai blyneliai tiekiami į stalą dar šilti. Skanaus!
Daugiau bulvinių blynų receptų rasite čia: bulviniai blynai.