- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 14697

Ingredientai:
Šparaginės pupelės - ~600 g;
Svogūnas - 0,5 vnt.;
Česnakas - 2-3 skiltelės;
Imbieras - 1,5 cm x 1,5 cm gabalėlis;
Daržovių arba vištienos sultinys (kubeliais) arba druska - pagal skonį;
Kokosų aliejus arba sviestas - ~2 valgomieji šaukštai;
Druska, pipirai, kardamonas (kelios sėklytės), prieskoninės žolelės ar kiti mėgstami prieskoniai;
Jeigu mėgstate aštriau - čili dribsniai arba čili milteliai.
Gaminame. Šparaginių pupelių garnyras
Svogūną, česnaką ir impierą susmulkiname. Nupjaustome šparaginių pupelių kotelius, apverdame jas pasūdytame vandenyje (5-8 minutes), išgriebiame ir nusausiname. Keptuvėje išlydome kokosų aliejų, beriame smulkintą svogūną, česnaką ir imbierą, pakepiname kol suminkštės, bet stengiamės neapdeginti. Į keptuvę dedame šparagines pupeles, dalį sultinio kubelio arba beriame druskos, dedames kelias kardamono sėklas, prieskonines žoleles. Viską sumaišome ir kepiname 5-7 minutes.
Šparaginių pupelių garnyrą galima patiekti su žuvies ar mėsos patiekalais. Skanaus!