Kopūstų karis

Kopūstų karis

Ingredientai:

Vidutinio dydžio kopūstas - 1 vnt.;;
Svogūnas - 1 vnt;
Česnakas - 3 skiltelės.;
Imbiero šaknis ~ 2 cm x 2 cm gabalėlis;
Citrinos sultys ~ 0,5 citrinos;
Sultinys kubeliais ~ 0,5-1 vnt.;
Prieskoniai: kuminas - 1 a.š; kalendra - 1 a.š; ciberžolė - 1 a.š; čili dribsniai - 1 a.š; druska.
Avokado arba kitas, kepimui naudojamas, augalinis aliejus.

Gaminame: kopūstų karis

Kopūstą pjaustome kuo ploniau. Svogūną, česnaką ir imbierą smulkiname. Į keptuvę pilame kelis šaukštus aliejaus, beriame smulkintą svogūną, česnaką bei imbierą, pakepiname ir dedame kopūstą, išmaišome. Uždengiame dangčiu ir, kartais pamaišant, kepame apie 5 minutes. Dedame susmulkintą vištienos sultinio kubelį, po šaukštelį visų išvardintų prieskonių, pilame citrinos sultis ir, kartais pamaišant, kepame, kol kopūstas sukris (dar apie 5-7 minutes).

Kopūstų karis labai tinka kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų.

sri lankos kopustu karis