Ingredientai
Bulvės;
Pienas (pagal skonį);
Sviestas (pagal skonį);
Druska, pipirai (ne malti), lauro lapai.
Gaminame. Bulvių košė
Į puodą pilame vandenį, užviriname, dedame kelis pipirus ir lauro lapus. Bulves nuskutame, nuplauname, supjaustome į kelias dalis, dedame į jau užvirusį vandenį ir išverdame. Druską į puodą beriame tik likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos.
Išvirusias bulves iš karto nusunkiame, išimame pipirus ir lauro lapus, dar šiek tiek pakaitiname ant viryklės, pagal skonį dedame sviesto ir sugrūdame grūstuvu. Pilame užkaitintą pieną ir dar žiupsnelį druskos (jei reikia). Viską gerai išmaišome ir dar truputėlį pakaitiname ant mažos ugnies. Kuo daugiau pieno pilsite, tuo puresnė bus bulvių košė.
Šitaip paruošta bulvių košė - skanus garnyras prie įvairių mėsos ir žuvies patiekalų. Skanaus!