- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 4120

Ingredientai:
Kietasis sūris - 250 g;
Augalinis aliejus - 2-3 valgomieji šaukštai.
Gaminame. Pievagrybių ir bulvių apkepas
Bulves su lupenomis gerai nuplauname, išverdame pasūdytame vandenyje, atvėsiname, nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais. Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
Iš kiaušinių ir grietinėlės gaminame padažą. Kiaušinius mušame į dubenį, suplakame, paskaniname druska, pipirais, pilame grietinėlę ir išmaišome
Pievagrybius pjaustome griežinėliais, dedame į įkaitintą keptuvę, kaitiname kol išsiskirs ir išgaruos visos sultys (apie 10-15 minučių). Tada ant pievagrybių užpilame augalinio aliejaus, beriame smulkintą svogūną ir kepiname, kol svogūnas suminkštės. Paskaniname druska, pipirais, dedame išspaustą arba smulkiai pjaustytą česnaką, išmaišome ir dar pakepiname kelias minutes.
Į kepimo indą dedame sluoksnį pievagrybių. Tada dedame sluoksnį sūrio (sunaudojame puse tarkuoto sūrio). Tada dedame sluoksnį griežinėliais pjaustytų virtų bulvių. Viską apipilame kiaušinių - grietinėlės padažu, užbarstome druskos. Ant viršaus dedame likusį sūrį. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Skanaus!