Ingredientai:
Kapoti žalumynai papuošimui.
Gaminame. Įdarytos bulvės su šonine ir sūriu
Bulves gerai nuplauname šepetėliu ir keliskart bakstelime šakute. Kiekvieną bulvę apibarstome druska ir suvyniojame į atskirą foliją. Taip paruoštas bulves dedame į skardą ir šauname į įkaitintą orkaitę. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 valandą 20 minučių. Iškeptas bulves šiek tiek atvėsiname ir atsargiai nupjauname kiekvienos bulvės šoną. Šaukšteliu išskobiame dalį minkštimo (turi likti apie 1 cm storio bulvių "dubenėliai").
Gaminame bulvių įdarą. Svogūnus smulkiname, šoninę pjaustome juostelėmis, sūrį sutarkuojame burokine tarka. Keptuvėje ištirpiname maždaug du šaukštus sviesto, dedame svogūnus ir kepiname ant silpnos ugnies apie 2 minutes (kartais įpildami šlakelį vandens, tai padeda neapdeginti svogūnų). Dedame šoninę ir dar pakepiname apie minutę. Dubenyje sumaišome: bulvių minkštimą, šoninę su svogūnais, grietinėlę (arba pieną) ir maždaug 2/3 tarkuoto sūrio. Bulvių įdarą pagardiname druska, pipirais (galima dėti ir šviežių žalumynų) ir viską gerai išmaišome.
Į išskobtas bulves pridedame įdaro, apibarstome likusiu sūriu ir dar kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Skanaus!