Šitaip keptos bulvės dar vadinamos hasselback potatoes. Patiekalas pavadintas Švedijos sostinėje Stokholme įsikūrusio restorano „Hasselbacken“, kuriame jis buvo sukurtas, vardu.
Ingredientai:
Druska, pipirai, švieži ar džiovinti čiobreliai, arba kiti mėgstami prieskoniai.
Gaminame. Batatai švediškai
Batatus švariai nuplauname, nusausiname, dedame ant pjaustymo lentelės. Iš abiejų batato pusių dedame po lazdelę ir aštriu peiliu, maždaug kas 3 mm, darome lygias įpjovas. Supjaustytus batatus dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, ištepame alyvuogių aliejumi, apibarstome druska, prieskoniais ir šauname į iki 200 laipsnių įkaitiną orkaitę. Kepame apie 45-50 minučių.
Švediškai kepti batatai gali būti patiekiami kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, arba vieni, su įvairiomis salotomis, žalumynais ar padažais. Į pjausto batato tarpelius galima įdėti kepintos šoninės griežinėlių.
Skanaus!