- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 1454

Recepte nurodyti prieskoniai ir prieskoninės žolelės, tačiau šitaip kepant batatus galite naudoti savo mėgstamus prieskonius.
Ingredientai:
Batatai - 3 vnt.;
Druska - 1 šaukštelis;
Malti juodieji pipirai - 1/2 arbatinio šaukštelio;
Rūkytos arba saldžiosios paprikos milteliai - 1 arbatinis šaukštelis;
Aitriosios paprikos (čili) dribsniai - 1/2 arbatinio šaukštelio;
Džiovintas česnakas - 1/2 arbatinio šaukštelio;
Šviežias rozmarinas arba čiobrelis - šakelė;
Vorčesterio padažas - 2 valgomieji šaukštai.
Alyvuogių aliejus (galima naudoti ir saulėgražų ar rapsų aliejų) - 70-80 ml;
Gaminame. Orkaitėje kepti batatai
Batatus gerai nuplauname, supjaustome skiltelėmis ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Visus sumaišytus prieskonius ir prieskonines žoleles beriame ant batatų, pilame alyvyvuogių aliejų ir Vorčesterio padažą, viską išmaišome, kad batatų skiltelės apliptų prieskoniais. Skardą su batatais šauname į įkaitintą (200 laipsnių) orkaitę. Kepame 30-40 minučių.
Orkaitėje keptus batatus galima tiekti kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų. Skanaus!