- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 1137

Ingredientai:
Gaminame. Keptuvėje keptos šviežios bulvytės
Šviežias bulvytes gerai nuplauname, nusausiname. Jeigu bulvės didesnės, perpjauname jas pusiau. Česnaką padaliname skiltelėmis, bet skiltelių nenulupame.
Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų. Aliejaus turi būti maždaug 5 milimetrai nuo keptuvės dugno. Į keptuvę dedame bulvytes, uždengiame dangčiu ir nustatome vidutinį karštumą. Taip bulvytes kepsime maždaug puse valandos, pamaišant maždaug kas 5 minutės. Kiekvieną kartą nuėmus dangtį ant jo vidinės pusės susikaupusią drėgmę nuvalykite rankšluosčiu (tai neturi patekti atgal į keptuvę). Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos į keptuvę sudedame česnako skilteles. Praėjus laikui nuimame dangtį, patikriname ar bulvytės iškepusios ir dar kepame 10 minučių be dangčio.
Bulvytes perkeliame į dubenį, apibarstome druska, kapotais krapais, uždengiame dangčiu ir paliekame pastovėti 5 minutes.
Taip keptas bulvytes galima tiekti kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų. Skanaus!