Ingredientai:
Bulvės – 1 kg;
Česnakas - 2 skiltelės;
Fermentinis sūris - 80 g;
Grietinėlė - 200 ml;
Sviestas - gabalėlis;
Druska (1 a.š.), malti juodieji pipirai (1/2 a.š.), raudonėlis (1 a.š.).
Gaminame. Bulvių apkepas su grietinėlės ir sūrio padažu
1. Nuskustas ir nuplautas bulves supjaustome plonais griežinėliais ir truputį pasūdome (druskos bus ir padaže).
2. Pasigaminame grietinėlės ir sūrio padažą. Į dubenį pilame grietinėlę, beriame druską, prieskonius, dedame išspaustą česnaką ir tarkuotą sūrį. Viską gerai sumaišome.
3. Kepimo indą ištepame sviestu, vertikaliai dedame bulvių griežinėlius ir apliejame juos grietinėlės, ir sūrio padažu.
4. Kepimo indą dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Bulvių apkepas kepamas apie vieną valandą.
Skanaus!