Ingredientai:
Bulvių košei reikės:
80 g sviesto;
Mėsos įdarui reikės:
Šviežių ar džiovintų petražolių.
Gaminame. Bulvių košės apkepas su faršu
1. Pasigaminame bulvių košę. Bulves nuskutame, nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje. Tada nusunkiame vandenį, dedame sviestą, pilame pieną, mušame kiaušinį, beriame druskos ir viską susmulkiname smulkintuvu.
2. Pasigaminame mėsos įdarą. Svogūną susmulkiname, pakepiname keptuvėje su aliejumi, dedame faršą ir pakepiname 7-8 minutes. Likus minutei iki kepimo pabaigos pagardiname druska, prieskoniais ir beriame 2 šaukštus kapotų šviežių petražolių, arba 1 arbatinį šaukštelį džiovintų.
3. Bulvių košę padaliname į dvi dalis. Kepimo indą ištepame sviestu, dedame sluoksnį bulvių košės, ant viršaus dedame sluoksnį mėsos įdaro (sunaudojame visą mėsos įdarą) ir uždengiame bulvių košės sluoksniu. Apkepo paviršių aptepame tirpintu sviestu.
4. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Skanaus!