Ingredientai:
Druska - pagal skonį.
Gaminame. Bulvių virtinukai gnocchi
1. Bulves su odele nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje. Tada nupilame vandenį ir palaukiame, kol bulvės pravės.
2. Nulupame odelę, bulves sutriname, pagal skonį beriame druskos ir dalimis dedame miltus. Užminkome gnočių tešlą ir paliekame pastovėti 15 minučių. Miltų reikės tiek, kad tešla nebeliptų prie rankų ir iš jos galėtume formuoti virtinukus. Taip pat svarbu miltų nepadauginti, nes virtinukai bus kieti.
3. Gnočių tešlą padaliname į 4 dalis, iš kiekvienos formuojame 2,5 centimetrų pločio volelį ir supjaustome jį maždaug kas 1,5 centimetro. Imame gabalėlį tešlos, lengvai prispaudžiant nykščiu perbraukiame per pjaustymo lentą ar šakutę, ir šitaip suformuojame gnočius. Paruoštus gnočius galima užšaldyti šaldytuvo kameroje arba iš karto virti.
4. Dideliame puode užviriname vandenį, dedame druskos, dedame gnochi virtinukus ir nuo pakilimo verdame juos 2-3 minutes.
Bulvių virtinukus gnochi tiekiame su sviesto/grietinės ar kitais padažais. Galima apibarstyti kietuoju sūriu. Skanaus!