- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 25225

Obuolių sulčių putėsių receptas.
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
Į puodą pilame vandenį, obuolių sultis, užviriname. Po truputėlį pilame manų kruopas, cukrų ir maišome. Viriname, pastoviai maišant, 3 minutes ant silpnos ugnies. Nukaičiame puodą nuo ugnies, uždengiame dangčiu ir paliekame 10 minučių, kol išbrinks manų kruopos. Nuimame dangtį ir paliekame atvėsti. Atvėsintą puodo turinį pilame į mikserį (galima užpildyti du trečdalius mikserio, nes obuolių putėsiai pakils) ir plakame kol masė pabals. Obuolių putėsius galime supilstyti į desertinius indelius arba į vieną didelį indą, su kuriuo tieksite į stalą. Indą (arba desertinius indelius) su obuolių putėsiais dedame šaltai 2-3 valandoms.
Obuolių putėsiai tiekiami vieni arba su mėgstama uogiene (jeigu naudojate rūgštokas obuolių sultis). Skanaus!