Obuolių sulčių putėsiai

Obuolių putėsiai

Obuolių sulčių putėsių receptas.

Ingredientai:

1,75 litro obuolių sulčių;
1 stiklinė vandens;
2 stiklinės manų kruopų;
1 valgomasis šaukštas cukraus.

Gaminimo eiga:

Į puodą pilame vandenį, obuolių sultis, užviriname. Po truputėlį pilame manų kruopas, cukrų ir maišome. Viriname, pastoviai maišant, 3 minutes ant silpnos ugnies. Nukaičiame puodą nuo ugnies, uždengiame dangčiu ir paliekame 10 minučių, kol išbrinks manų kruopos. Nuimame dangtį ir paliekame atvėsti. Atvėsintą puodo turinį pilame į mikserį (galima užpildyti du trečdalius mikserio, nes obuolių putėsiai pakils) ir plakame kol masė pabals. Obuolių putėsius galime supilstyti į desertinius indelius arba į vieną didelį indą, su kuriuo tieksite į stalą. Indą (arba desertinius indelius) su obuolių putėsiais dedame šaltai 2-3 valandoms.

Obuolių putėsiai tiekiami vieni arba su mėgstama uogiene (jeigu naudojate rūgštokas obuolių sultis). Skanaus!

Rekomenduojami video

Jums taip pat gali patikti:

Paieška