Ingredientai:
Vyšnios (šviežios arba šaldytos) - 100 g;
Želatina - 15 g;
Cukrus - 100 g
Vanduo - 450 ml.
Gaminame. Vyšnių želė
Želatiną užpilame 50 ml vandens ir paliekame pastovėti.
Vyšnias dedame į kelių sluoksnių marlės skiautelę, suimame marlės kraštus ir uogas pamaigome, kad išsiskirtų sultys. Vyšnių sultis nuspaudžiame. Išspaudas dedame į puodą, užpilame 400 ml vandens, užviriname ir paverdame 5 minutes. Skystimą nusunkiame atgal į puodą, o tai kas liko iš vyšnių, išmetame. Į vyšnių nuovirą beriame cukrų, pilame vyšnių sultis ir želatiną. Puodą dedame ant silpnos ugnies ir maišant kaitiname apie 2-3 minutes. Supilstome į formeles, paliekame atvėsti ir dedame į šaldytuvą.
Norint gražiai išimti vyšnių želė iš formelės, reikia įstatyti formelę į dubenėlį su karštu vandeniu, palaikyti 1-1,5 minutės, formelę uždengti lėkšte ir apversti. Skanaus!