Ingredientai:
Kivi - 5 vnt.;
Medus arba rudasis cukrus - 1,5 valgomojo šaukšto;
Vaisių sultys (mėgstamos) - kad apsemtų vaisius plaktuve.
Taip pat reikės:
Specialių formelių ledams arba vienkartinių taurelių;
Medinių pagaliukų arba vienkartinių šaukštelių.
Gaminame. Kivi ledai
Kivi vaisius nulupame, vieną paliekame papuošimui, o 4 supjaustome griežinėliais ar kubeliais ir dedame į plaktuvą. Ten pat dedame medų arba cukrų, pilame sulčių tiek, kad apsemtų pjaustytus vaisius. Visus ingredientus išplakame.
Papuošimui paliktą kivį pjaustome plonais griežinėliais, po du griežinėlius dedame į kiekvieną ledų formelę ir prispaudžiame prie sienelės iš vienos, ir kitos pusės. Plaktuvo turinį supilstome į ledų formeles, įdedame po medinį pagaliuką ir formeles dedame į šaldiklį 2-3 valandoms. Skanaus!