- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 17169

Ingredientai
Obuoliai (kepimui labiausiai tinka žali arba gelsvi) - 5 vnt.;
Varškė - 180 g;
Medus arba cukrus - 60 g;
Kiaušinio trynys 1 vnt.;
Razinos - saujelė;
Sviestas - 30 g;
Vanilinis cukrus - 0,5 arbatinio šaukštelio;
Cukraus pudra apibarstymui.
Gaminame. Kepti obuoliai su varškės įdaru
Sviestą valandai paliekame kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Razinas pamerkiame vandenyje ir paliekame 10 minučių pastovėti.
Į dubenėlį dedame varškę, medų, vanilinį cukrų, kiaušinio trynį, sviestą ir nusausintas razinas. Viską sumaišome. Įdaras paruoštas.
Obuolius nuplauname, nusausiname, specialiu prietaisu arba bulvių skustuku išimame sėklalizdžius ir peiliu dar padarome gilesnę duobutę, kad tilptų daugiau įdaro. Į taip paruoštus obuolius pridedame įdaro. Tai galima padaryti šaukšteliu arba naudojant konditerinį maišelį.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Skardą išklojame folija, sudedame obuolius ir kepame apie 30-40 minučių. Iškeptus obuolius apibarstome cukraus pudra. Skanaus!