- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 5570

Ingredientai
Obuoliai (geriau žieminių rūšių) - 5-6 vnt.;
Varškė - 200 g;
Medus - 70-80 g;
Razinos - saujelė;
Graikiniai riešutai - saujelė;
Cinamonas - 0,5 arbatinio šaukštelio.
Gaminame. Kepti obuoliai su varške ir riešutais
Razinas pamerkiame vandenyje ir paliekame 10 minučių pastovėti. Graikinius riešutus pasmulkiname peiliu.
Į dubenėlį dedame varškę, medų, cinamoną, riešutus ir nusausintas razinas. Viską sumaišome. Įdaras paruoštas.
Obuolius nuplauname, nusausiname, gražiai nupjauname viršūnėlę su koteliu. Specialiu prietaisu arba bulvių skustuku išimame sėklalizdžius ir peiliu dar padarome gilesnę duobutę, kad tilptų daugiau įdaro. Į taip paruoštus obuolius pridedame įdaro ir uždengiame viršunėle.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Skardą išklojame folija, sudedame obuolius ir kepame apie 30-40 minučių. Iškeptus obuolius apibarstome cukraus pudra. Skanaus!