Ingredientai tinginiui
Kakava - 1,5-3 valgomieji šaukštai;
Riešutai (graikiniai, migdolai, anakardžiai ar kt.) - 100 g;
Cukraus pudra apibarstymui.
Gaminame. Naminis tinginys su riešutais
Prieš gaminant tinginį sviestą valandą ar dvi palaikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
Sausainius sutrupiname gana stambiai. Riešutus pasmulkiname, tačiau nepersistengiame, tinginyje turi jaustis riešutų gabaliukai. Riešutus su sausainiais sumaišome dubenėlyje.
Imame nedidelį puodą ar prikaistuvį, beriame ten kakavą, cukrų, dedame sviestą ir pilame pieną. Kuo daugiau kakavos dėsite, tuo tamsesnis tinginys gausis. Puodo turinį vis maišant užkaitiname, tačiau neužviriname. Sviestas turi išsilydyti, cukrus ištirpti. Viską išmaišome iki vientisos masės. Tada į puodą dedame sausainius su riešutais ir gerai išmaišome.
Pravėsusį puodo turinį dedame į du maišelius arba ant maistinės plėvelės, formuojame tinginį ir dedame jį kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtu. Kad gražiau atrodytų, iš maišelio išimtą tinginį galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!