Tinginiui reikės
Trapios tešlos sausainiai ("Gaidelis" ir pan.) - 600 g;
Saldintas sutirštintas pienas - 385 g;
Riešutai (graikiniai, žemės riešutai ar migdolai) - 150 g;
Saldintas sutirštintas pienas - 385 g;
Riešutai (graikiniai, žemės riešutai ar migdolai) - 150 g;
Kakavos milteliai - 2-3 valgomieji šaukštai;
Sviestas - 200 g.
Gaminame. Naminis tinginys su kondencuotu pienu
Prieš gaminant tinginį sviestą mažiausiai valandą palaikome šiltoje vietoje.
Sausainius sutrupiname, bet paliekame gana stambius gabaliukus, dedame į dubenį. Riešutus taip pat pasmulkiname ir sumaišome su sausainiais. Tada dedame sviestą, išmaišome, beriame kakavos miltelius ir vėl išmaišome. Pilame kondencuotą pieną ir paskutinį kartą gerai išmaišome.
Dubens turinį dedame ant maistinės plėvelės, formuojame tinginį ir dedame jį į šaldytuvą, kad sustingtų. Nuvyniojus plėvelę tinginį galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!