Spanguolių kisielius

Spanguolių kisielius

Pasidalinsiu mielos uošvės receptu, be kurio neapsieina nė vienos Kūčios, Kalėdos, ar kitos šventės. Šis spanguolių kisieliaus receptas išskirtinis tuo, kad spanguolės nededamos į verdantį vandenį, todėl neprarandamos organizmui naudingos medžiagos. Galbūt šis spanguolių kisielius taps ir Jūsų šventinio stalo pasididžiavimu.

Spanguolių kisieliaus receptas

Reikės:

0,5 litro spanguolių
3 litrų vandens
6 valgomųjų šaukštų cukraus
3 valgomųjų šaukštų bulvių krakmolo

Gaminimas. Spanguolių kisielius

1. Nuplautas spanguoles mediniu grūstuvu ištrinkite per smulkų sietelį. 

2. Į užvirintą vandenį suberkite cukrų, su visu sieteliu įmerkite tai, kas liko sietelyje trinant spanguoles. Sietelio turinį patrinkite mediniu šaukštu, ar samteliu, kol pabaltuos. Tai, kas liko sietelyje - išmeskite. Viralas įgauna švelniai rožinę spalvą. Ištrintų spanguolių į verdantį vandenį dar nepilkite! 

3. Krakmolą atskieskite šaltu vandeniu, gerai išmaišykite ir lėtai pilkite į puodą. Puodo turinys turi būti kaitinamas, bet nevirti, kad krakmolas "nesušoktų į gabalus". Jau supylus krakmolą, puodo turinys maišant užvirinamas ir nukeliamas nuo ugnies, kad atvėstų maždaug iki 30 laipsnių temperatūros.

4. Tada į puodą supilkite ištrintas spanguoles.

Skanaus!

4.2608695652174 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (23 balsai (-ų))
Agurkai Alkoholiniai kokteiliai Amerikietiški blynai Ananasas Antienos patiekalai Apkepai Arbūzas Avienos patiekalai Avižiniai sausainiai Avokadas Avokado salotos Baklažanas Balandėliai Bananai Beliašai Blynai Braškės Brokoliai Bulviniai blynai Bulvių košė Bulvių patiekalai Burokėliai Burokėlių salotos Burokėlių sriuba Cepelinai Cinamonas Cukinija Cukinijų blynai Daržovių salotos Daržovių sriuba Garnyrai Grikiai Grikių košė Grybai Guliašas Ikrai Imbieriniai sausainiai Itališki patiekalai Japoniški patiekalai Jautienos patiekalai Kalafioras Kalakutienos patiekalai Kalėdiniai patiekalai Kalėdiniai sausainiai Karpačio Karpis Karšti gėrimai Kava Keksiukai Kepenys Kepsniai Kepta cukinija Kepta višta Kepta žuvis Keptos bulvės Kiaulienos patiekalai Kiaušiniai Kiaušinienė Kibinai Kisieliai Kokosas Kokosiniai sausainiai Kokteiliai Konditerija Konservavimas Kopūstas Kopūstų salotos Kotletai Košės Krabų lazdelės Krabų mišrainė Krevetės Kriaušės Kugelis Kūčių patiekalai Lašiša Ledai Ledų kokteiliai Lietiniai blynai Lietuviški patiekalai Maisto dekoravimas Makaronai Manų košė Meduoliai Medus Miltų patiekalai Mišrainės Mocarela Moliūgai Moliūgų blynai Morkos Naminiai sausainiai Netikras zuikis Obuoliai Obuolių pyragas Omletas Padažai Paprika Patiekalai iš faršo Patiekalai iš varškės Pesto Pieniškos sriubos Pievagrybiai Pievagrybių sriuba Pomidorai Pyragai Pyragėliai Rauginti kopūstai Riešutai Rudens gėrybės Rududu Saldainiai Salotos su mėsa Salotos su žuvimi Sausainiai Silkė Silkė pataluose Sluoksniuota tešla Spageti Spanguolės Spurgos Sumuštiniai Suši Sūris Tortai Trintos sriubos Triušiena Tunas Tuno salotos Uogos Upetakis Vafliai Vaisiniai desertai Vaisiniai kokteiliai Vaisių ir uogų desertai Vaisių salotos Varškė Varškės apkepas Varškės spurgos Varškėčiai Velykų valgiai Veršienos patiekalai Vieno kasnio uzkandziai Vieno kąsnio sumuštiniai Virtinukai Vištienos kepsneliai Vištienos kotletai Vištienos patiekalai Vištienos sparneliai Vyniotiniai Vynuogės Vyšnios Česnakas Čili sriuba Čirviniai blynai Įdaryti kiaušiniai Šaltos sriubos Šašlykai Šokoladas Šokoladiniai keksiukai Šonkauliukai Šparaginės pupelės Špinatai Šventiniai patiekalai Žagarėliai Želė Žemaičių blynai Žiediniai kopūstai Žąsienos patiekalai