Pasidalinsiu mielos uošvės receptu, be kurio neapsieina nė vienos Kūčios, Kalėdos, ar kitos šventės. Šis spanguolių kisieliaus receptas išskirtinis tuo, kad spanguolės nededamos į verdantį vandenį, todėl neprarandamos organizmui naudingos medžiagos. Galbūt šis spanguolių kisielius taps ir Jūsų šventinio stalo pasididžiavimu.
Spanguolių kisieliaus receptas
Spanguolių kisieliui reikės
3 valgomųjų šaukštų bulvių krakmolo
Gaminimas. Spanguolių kisielius
1. Nuplautas spanguoles mediniu grūstuvu ištrinkite per smulkų sietelį.
2. Į užvirintą vandenį suberkite cukrų, su visu sieteliu įmerkite tai, kas liko sietelyje trinant spanguoles. Sietelio turinį patrinkite mediniu šaukštu, ar samteliu, kol pabaltuos. Tai, kas liko sietelyje - išmeskite. Viralas įgauna švelniai rožinę spalvą. Ištrintų spanguolių į verdantį vandenį dar nepilkite!
3. Krakmolą atskieskite šaltu vandeniu, gerai išmaišykite ir lėtai pilkite į puodą. Puodo turinys turi būti kaitinamas, bet nevirti, kad krakmolas "nesušoktų į gabalus". Jau supylus krakmolą, puodo turinys maišant užvirinamas ir nukeliamas nuo ugnies, kad atvėstų maždaug iki 30 laipsnių temperatūros.
4. Tada į puodą supilkite ištrintas spanguoles.
Skanaus!