Pagrindinė sušių sudedamoji dalis - ryžiai, pagardinti saldžiu ryžių actu. Todėl, kad suši būtų skanūs, labai svarbu teisingai išvirti ryžius. Spečialių ryžių sušiams gaminti galima įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose.
Taigi, reikės:
suši ryžiai - 2 stiklinės; ryžių actas - 100 g; cukrus - 50 g; žiupsnelis druskos.
Išvirti suši ryžiai neturi būti sulipę, juos sulipins saldintas ryžių actas, todėl prieš verdant ryžius būtina juos gerai nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu. Jeigu turite laiko, palikite ryžius sietelyje 10 minučių, kad jie kiek suminkštėtų.
Gaminame. Suši ryžiai
Į puodą beriame nuplautus ryžius ir užpilame juos 2,5 stiklinės šalto virinto vandens. Puodą uždengiame dangčiu, užviriname ir verdame 5 minutes ant didesnės liepsnos, tada liepsną sumažiname ir verdame dar 15 minučių. Visą virimo laiką neatidenkite puodo, kad neišeitų garai. Išvirus ryžius, puodą nukaičiame ir paliekame 20-30 minučių pastovėti.
Tuo metu paruošiame saldintą ryžių actą. Į dubenėlį pilame ryžių actą, beriame cukrų bei druską. Maišome kol cukrus ir druska ištirps (Galima truputį pakaitinti, bet neužvirinti).
Praėjus laikui ryžius dedame į dubenį (idealiai tam tinka specialus medinis dubuo) ir užpilame saldintu ryžių actu. Išmaišome medine mentele ir paliekame kad visiškai atvėstų.