- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 11510

Ingedientai:
Suši ryžiai - kaip juos paruošti skaitykite čia, tam reikės specialių ryžių, ryžių acto, cukraus ir druskos;
Virtos tigrinės krevetės.
Gaminame. Suši nigiri su krevete
Krevetes išverdame. Virtą krevetę įpjauname per pilvą ir gauname išklotinę.
Sudrėkiname arba aliejumi patepame pirštus. Imame saujelę suši ryžių (apie 20-30 g), iš jų formuojame ryžių ritinėlį. Ant ryžių ritinėlio dedame krevetės išklotinę ir šiek tiek paspaudžiame delne.
Suši nigiri patiekiamas su marinuotu imbieru, wasabi krienais ir sojos padažu. Prieš valgant sojos padažo įsipilama į specialią gilią lėkštelę ir jis paskaninamas wasabi krienais. Trumpam imerkiame suši nigiri į sojos padažą ir valgome. Palaikius ilgiau ryžiai tiesiog pasiliks lėkštelėje :). Skanaus!
Na o jeigu dar neįgudote naudotis Rytų Azijos šalių stalo įrankiais - lazdelėmis, siūlau pažiūrėti šį video: