Kalmarų žiedai džiūvėsėliuose..
Reikės:
500 g kalmarų arba šaldytų kalmarų žiedų
2 kiaušinių
Nepilnos stiklinės miltų
Žiupsnelio druskos, pipirų
Džiuvėsėlių
Augalinio aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
Kalmarus nuplauname, supjaustome žiedeliais. Miltus pilame į dibenėlį, pagardiname druska, pipirais. Kitame inde išplakame kiaušinius. Į keptuvę pilame daugiau aliejaus, užkaitiname. Kalmarų žiedelius apvoliojame miltuose, kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir dedame į keptuvę. Kepame 2-3 minutes, kol žiedeliai gražiai paskrus.
Galima tiekti su česnakiniu padažu.
Česnakinis padažas
2 valgomieji šaukštai majonezo
2 valgomieji šaukštai grietinės
Pagal skonį marinuotų kaparėlių
3 česnako skiltelės
Šlakelis šviežiai spaustų citrinos sulčių
Druska, pipirai
Visus ingredientus sumaišykite (česnaką susmulkinkite). Skanaus!