Česnako marinatas krevetėms labai tinka. Aprašytame marinate krevetes laikykite 1-2 valandas, tačiau jeigu norite krevetes kepti jau už pusvalandžio - česnako dėkite daugiau, o jeigu krevetes marinate laikysite per naktį - česnako dėkite mažiau.
Ingredientai:
Gabalėlis sviesto ir šlakelis augalinio aliejaus krevečių kepimui.
Gaminame. Keptos krevetės su česnakais
Krevetes išlukštename, aštriu peiliu įpjauname išilgai nugaros, praskėčiame ir pašaliname tamsią juostelę (tai krevetės viduriai) nuplauname ir nusausiname. Ant krevečių viršaus beriame smulkintą česnaką, džiovintą česnaką, druską, pipirus, pilame alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišome. Šiame marinate krevetes palaikome 1-2 valandas.
Į keptuvę pilame šlakelį augalinio aliejaus (kad nedegtų) ir dedame sviestą. Kai sviestas išsilydo, dedame krevetes ir kepame iš abiejų pusių apie 1,5-2 minutes (po 50-60 sekundžių iš vienos pusės). Jeigu kepsite ilgiau, krevetės taps kaip guminės. Skanaus!