Ingredientai:
Karališkos krevetės – 500 g;
Citrina – 0,5 vnt.;
Česnakas 4-5 skiltelės;
Alyvuogių aliejus;
Sviestas - 2 valgomieji šaukštai;
Druska;
Provanso žolelių rinkinys, rozmarinas, čiobrelis;
Šviežios petražolės.
Gaminame. Keptos karališkos krevetės
Krevetes nuplauname, nukarpome joms ūselius.
Į keptuvę pilame šlakelį alyvuogių aliejaus, ištepame jos dugną, truputį pakaitiname ir dedame neluštentas krevetes bei kelias džiovinto čiobrelio šakeles. Kepame ant didesnės ugnies apie 4 minutes, kartais pamaišant. Po to ugnį sumažiname ir kepame dar 4 minutes. Per tą laiką dedame smulkintą česnaką, beriame žiupsnelį druskos, džiovinto rozmarino, provanso žolelių mišinio, dedame du šaukštus sviesto. Ant krevečių išspaudžiame pusės citrinos sultis ir išmaišome. Likus minutei iki kepimo pabaigos beriame saują šviežių kapotų petražolių. Skanaus!