Ingredientai:
Švieži žalumynai.
Gaminame. Tigrinės krevetės grietinėlės padaže
Krevetes išlukštename, peiliu įpjauname išilgai nugaros, praskėčiame ir pašaliname tamsią juostelę (tai krevetės viduriai) nuplauname ir nusausiname. Česnako skilteles pjaustome gana stambiai, į 3-4 dalis.
Miltus sumaišome su druska ir krevečių prieskoniais, beriame ant krevečių, ir išmaišome, paskirsytome tolygiai. Tada užpilame citrinos sultis ir dar kartą išmaišome. Krevetes paliekame pastovėti 20-30 minučių.
Praėjus laikui į keptuvę dedame sviestą, pilame šlakelį augalinio aliejaus. Kai sviestas išsilydys į keptuvę dedame česnaką, pakepiname kol česnakas suminkštės ir jį išimame iš keptuvės. Tada į keptuvę dedame krevetes ir kepame vis maišant maždaug dvi minutes. Į keptuvę pilame grietinėlę ir uždengus dangčiu pakaitiname dar 1,5-2 minutes.
Taip paruoštas krevetes grietinėlės padaže galima patiekti su virtais spageti makaronais. Visai prieš pabaigą užbarstome kapotų žalumynų. Skanaus!