Varškės spurgos

Minkštos varškės spurgos

4.09 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (50 balsai (-ų))

Narių vertinimas: 0 / 5

Žvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyvi
 

Ingredientai:

450 g varškės (ne iš pakelių, sausesnės);
6 valgomieji šaukštai cukraus;
3 kiaušiniai;
~ 6 valgomieji šaukštai miltų;
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
Žiupsnelis vanilinio cukraus;
Riebalų virimui;
Miltinio cukraus spurgoms pabarstyti.

Gaminame. Varškės spurgos

1. Varškę mediniu šaukštu ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, dedame kiaušinius ir viską gerai išmaišome.

2. Į miltus beriame kepimo miltelius ir persijojant beriame į varškę (ne visus iš karto). Maišome mediniu šaukštu ir vėl beriame miltų, kol maišyti tešlą šaukštu pasidarys gana sunku. Tešla turi gautis lipni.

3. Giliame puode įkaitiname riebalus. Nustatome vidutinį ugnies kaitrumą, nes jeigu riebalai bus per karšti, spurgos greitai apkeps, o vidus liks neiškepęs.

4. Šaukštą (šį kartą ne medinį :)) pamirkome šaltame vandenyje, juo atgnybiame nedidelį gabalėlį tešlos, drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus ir metame juos į puodą.

5. Varškės spurgas apkepame iš abiejų pusių, išgriebiame kiaurasamčiu ir dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.

Dar karštos varškės spurgos apibarstomos miltiniu cukrumi. Skanaus!

loading...