Labai gardžių, burnoje tirpstančių, šokoladinių keksiukų receptas.
Ingredientai:
Juodasis šokoladas – 1,5-2 plytelės;
Sviestas – 120 g;
Cukrus – 120 g.
Kakava – 2 šaukštai;
Miltai - 120 g;
Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis.
Kiaušiniai – 2vnt.;
Gaminame. Šokoladiniai keksiukai
1. Sviestą išsukame su cukrumi. Karšto vandens vonelėje ištirpiname šokoladą ir sumaišome su sviestu.
2. Kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymo ir baltymą išplakame iki standžių putų. Dedame po vieną kiaušinio trynį ir dar plakame.
3. Miltus, kepimo miltelius, kakavą persijojame ir dedame į tešlą, išmaišome.
4. Keksiukų formeles išklojame specialiomis popierinėmis formelėmis, pilame tešlą ir kepame šokoladinius keksiukus vidutinio karštumo orkaitėje 17-20 minučių. Skanaus!
Daugiau keksiukų receptų rasite čia: keksiukai, šokoladiniai keksiukai.